Αρχική > Συμβουλές αγοράς

Συμβουλές αγοράς

Στην προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση των χρηστών του διαδικτύου που αναζητούν, συγκρίνουν κι αγοράζουν προϊόντα από τα Ηλεκτρονικά Καταστήματα του κλάδου, παραθέτουμε ορισμένες γενικές συμβουλές/παραμέτρους. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ορθή επιλογή σας, αποφεύγοντας τις "κακοτοπιές".

 Στην επιλογή προϊόντων και στην σύγκριση τιμών από τα διάφορα καταστήματα προσέχουμε :

  • Την σαφή αναφορά σε κάθε περίπτωση του κωδικού κατασκευαστή. Ο τύπος εργαλείου δεν είναι από μόνος του αρκετός λόγω του ότι πολλές φορές οι εταιρίες για εμπορικούς λόγους προσφέρουν εργαλεία με διάφορες συνθέσεις παρελκομένων. Για παράδειγμα συχνά το ΙΔΙΟ εργαλείο μπορεί να προσφέρεται "γυμνό" ή να συνοδεύεται από παρελκόμενα όπως τρυπάνια, καλέμια, κασετίνα/βαλιτσάκι, μπαταρίες κλπ. Σε ΟΛΕΣ όμως τις περιπτώσεις ο κωδικός κατασκευαστή είναι διαφορετικός. Ιδιαίτερα, εργαλεία της BOSCH, κυκλοφορούν σε περισσότερες της μίας εκδόσεις ακόμα και σε ότι αφορά τις μπαταρίες (για τα φορτιζόμενα).
  • Οι μπαταρίες, στην περίπτωση των επαναφορτιζόμενων, να είναι ιδίου τύπου πχ. Li-on (Lithium), Ni-MH (υδρίδιο μετάλλου που έχει μικρότερη διάρκεια ζωής) καθώς και να είναι τα ίδια Αμπερώρια Ah μια κι αυτή η τιμή ορίζει την ισχύ του εργαλείου
  • Τις τελικές χρεώσεις που θα καταβάλετε. Για παράδειγμα συχνά διαφημίζεται η δωρεάν αποστολή πάνω από κάποιο ποσό αγοράς. Χρήσιμο είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σ' αυτό μια και συχνά οι εξαιρέσεις και η καταβολή επιπλέον χρημάτων είναι περισσότερες από εκείνες που θα παραλάβετε πραγματικά δωρεάν. Δυστυχώς αυτό ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην κατάταξη με βάση την Τελική Τιμή στις μηχανές αναζήτησης μια και πολλά καταστήματα αναφέρουν μηδενικά έξοδα αποστολής (βαρειά αντικείμενα για επαρχία) εννοώντας ότι δεν χρεώνουν μέχρι την έδρα της Μεταφορικής, στην περιοχή τους. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο πελάτης πληρώνει το, άγνωστο, κόστος μέχρι την περιοχή που διαμένει ή θέλει να παραλάβει.
  • Συχνά στις μηχανές αναζήτησης, ιδιαίτερα για ογκώδη ή βαριά αντικείμενα, εμφανίζεται ένα ιδιαίτερα μικρό κόστος μεταφοράς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, μεταβαίνοντας στη σελίδα του καταστήματος, εμφανίζεται το κόστος αυτό να αφορά αντικείμενα ΜΕΧΡΙ 10 κιλά ή ΜΗ ογκώδη. Εν συνεχεία αναφέρεται ότι για βαριά ή ογκώδη προϊόντα δεν είναι εφικτή η αποστολή με Courier (Ταχυμεταφορά) και καλείται ο πελάτης να επικοινωνήσει με το κατάστημα προκειμένου να μάθει το πραγματικό κόστος αποστολής (με Μεταφορική). Πρόκειται για μια παραπλανητική τακτική προκειμένου να "βάλουν" πελάτες στο μαγαζί και να εμφανιστούν στην κατάταξη ψηλά.
  • Φροντίζετε κατά την επιλογή αγοράς, να υπάρχει φυσικό κατάστημα (όχι σημείο παραλαβής). Αυτό σας εγγυάται ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος ή θέματος εγγύησης, υπάρχει κατάστημα που μπορείτε να απευνθυνθείτε, αν χρειαστεί, αυτοπροσώπως. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ύπαρξη φυσικού καταστήματος (όχι διαδικτυακού) παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τις αγορές σας που υπερκαλύπτει την όποια τυχόν, μικρή, διαφορά στην τιμή.
  • Χρήσιμο είναι όταν επιλέγετε προϊόντα επωνύμων κατασκευαστών, να ελέγχετε αν το κατάστημα είναι εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής ή όχι.